hemmaaa ...

Gud va skönt det var att slänga omkull sig i soffan! Det har varit en riktigt seg dag på jobbet idag, grått å trist väder ute och ingen har pengar såhär strax innan lön.
Men jag fick iallafall finbesök i butiken idag! Nyköpings stolthet Anna Bergendahl handlade foundation och vår storsäljare cover all mix. Självklart fick hon med sig en av våra fina "fifties" scarves i påsen också!

Kul också att Ina ska på intervju till "Ensam mamma söker"! Förhoppningsvis kan jag följa med henne på intervjun på fredag som stöd, hon ville inte åka själv .. hehehe. Spännande om hon kommer med!




                   
Ensam Ina söker??? hihihihihihi

Ett litet tips så här på förmiddan!

Till vårens 50-tals trend så är det ju riktigt snyggt med den klasiska eyelinern med kråkspark!
Man måste såklart inte hålla sig till den svarta eyelinern, detta går att variera i oändlighet. Är du en sån som gärna köper en massa snygga ögonskuggor i konstiga färger som man sen inte vet vad man ska göra med så kan du alltid blöta en smal pensel och göra en snygg färgad eyeliner! Då har du helt plötsligt användning av alla skuggor som ligger hemma och skräpar.
Jag använder MUS mixing liquid för att få eyelinern vattenfast.


              

Har ni höööört detta!?!?

Man slutar aldrig att förvånas av överklass-sverige. Sitter och tittar på "Vakna med the voice" på femman. Tydligen så är det en ny trend i brat kretsar i Stockholm att man "vaskar" champagne!! Alltså att man beställer in 2 flaskor och ber kyparen att hälla ut en i vasken ... vad är det för fasoner!??!! Man har ju hört om att de sprutar ut champange för att visa att de har pengar och kan slösa, men det här tricket syns ju bara på kvittot, de ser ju inte att det faktiskt försvinner ner i vasken, totalt meningslöst! Vad tycker ni om detta??
Jag hoppas iallafall att alla kypare som blivit ombedda att "vaska" tar dubbelt betalt men behåller flaskan iallafall, man slösar inte på bra skumpa!!
Jag ber alla er kypare därute att skicka alla "vaskade" flaskor till mig så kan jag dricka upp dom! :D


             

Vilken helg!!

Måndag igen ... man är seg i vanlig ordning. Men vilken mysig helg det blev! Inte alls som jag tänkt mig.
Tyvärr så blev det ingen fotostudio i lördags! Fotografens son blev liggandes i magsjuka så vi fick skjuta upp det lite ... men lika glad för det var jag! Eftersom både jag och Henrik var uppe så tidigt på lördagen så fick vi för oss att vi skulle åka och hälsa på min syster i Avesta istället, så det blev en liten roadtrip över dagen .. :D Myste med syskonbarnen och hälsade på syrran och farmor. Jag passade på att visa Avesta centrum för Henrik också ... det tog ca 5 minuter så hade vi sett allt .. hahaha. Men mysigt var det!

I söndags gick vi inte upp förrän vid två tiden tror jag! Såååå himla skönt att ligga och dra sig huuur länge man ville! Sen var det kalas hon Henriks syster, och efter det gick vi på bio. Alice i underlandet i 3D! Det var riktigt snyggt gjort men jag var inte så imponerad som jag trodde att jag skulle bli. Dessutom satt jag och irriterade mig på sminket! Drottningens blåa ögonskugga såg kladdig ut på ögonlocket, hade lagt sig i veck och höll på att trilla bort, så det satt jag och irriterade mig på ... petnoga kanske men ...
Hur som helst så klagar jag inte! Jonny Depp i 3D kan ALDRIG bli fel ... ;D

Men nu är måndagen här! Tillbaka till verkligheten .. . Jag längtar redan till påsk då jag får åka tillbaka till Avesta igen ... :)

Mineralpuder!

Det är jättemånga som frågar mig om mineralpuder och hur man kan snvända dom ... så jag tänkte dela med mig av hur jag använder mitt mineralpuder! Dela gärna med er av era tips också, det tar jag tacksamt emot.

Mineralpudret jag använder kommer från make up store, min nyans heter Sahara. Jag får många som kommer in i butiken som köpt mineralpuder från oss och tycker att den blir så blank, och det kan den bli!
Mineralpudret innehåller b.la en mineral som är lite glansig. Därför kan man unvika att lägga pudret över T-zonen om man vet att man lätt blir blank där annars, lägg det istället över kinderna och ta ett matt puder till T-zonen. Mineralpuder fungerar så att det blir mer täckande ju mer man jobbar in prudukten i huden, så gå med cirkelrörelser i ansiktet tills du får den täckande ytan du vill ha! Överdosera inte pudret ... ;)
Jag brukar använda ett ljusare mineralpuder på kindbenen där jag vill ha lite highlight, och ett mörkare under kindbenet där jag vill ha min shading ... fungerar även toppen under ögonen som consealer eftersom pudret blir ljusreflekterande.

För en tunn snygg bas kan du börja med en sportfoundation i din nyans och avsluta med mineralpuder! Naturligt och snyggt!

Spännande!

Håller precis på att plocka ihop lite grejjer till fotostudion i morgon! Det ska bli riktigt roligt! Det är så att jag ska åka ut till Bettna och sminka mina kära vänner som ska fotas!
Det är första testgruppen till Veronicas "modell" projekt som hon ska ha därute! Man man boka in en grupp för en fotosession och lite myspys! Gå gärna in på www.veraphoto.se och kika på hennes bilder. Det är så himla mycke jag måste tänka på att ta med mig! Herregud! Blir en tung väska ... men kul blir det! Jag ska försöka ta lite behind the scenes bilder som jag kan lägga upp här sen så ni får se hur roligt vi har! :D
Jag retar min pojkvän hela tiden att jag ska sminka honom imorgon ..hahaha! Han är inte så förtjust i den idén, men det var faktiskt han själv som ville följa med för att han ville ha snygga bilder på sig själv ... och vill man ha det så får man tåla att man får lite puder på nosen! Hehehehehe ...

Cleaning mode ...

Det är liksom meningen att jag ska städa nu, jag har hunnit så långt att jag har bäddat sängen och satt på en tvätt ... sen fastnade jag på facebook igen. Spotify är på hösta volym och dammråttorna dansar runt i lägenheten ... herreguuuud! Ska ta och vika lite tvätt som fortfarande ligger i tvättkorgen sen förra gången jag tvättade (och lite på golvet). Sen ska jag organisera mitt smink tänkte jag, funkar inte riktigt att det ligger i en stor korg alltihopa. Jag har liksom ingen bra förvaring i badrummet heller. Men nu har jag köpt en ny necessär (från make up store såklart) som man kan hänga på en krok! Där tänkte jag ha allt som jag använder oftast, resten kan jag ju ha i nån sminkväska i garderoben eller nåt ... tror ni det kommer att funka?? Nää ... inte jag heller, kommer väl sprida sig ut över hela lägenheten iallafall. Nu hoppas jag att Jenkan ringer snart och räddar mig från mitt städande ... ;D






Det var inte riktigt den här väskan jag köpte, min e lite större .. men denna är också snygg! Det köpte min mamma, och hon gillade den så mycke så hon köpte en till moster också ... kanoners! :D


Ledig dag!

Tjohooo .... Jag är ledig idag! Men vaknade ändå tjugo i sju och var jättekissnödig. Visst är det jobbigt när man vill somna om och är så nödig att man måste gå upp!!? Så jag gick upp pigg som en lärka!
Nu sitter jag hemma hos mammsen och kollar på glamour .... Brooke är tillbaka med Ridge ... IGEN!! Men den här gången är ju allt annorlunda ... suck!! Kan de inte hitta på en ny story att spinna på?? Nu är iofs jag och mamma långt tillbaka i serien, vi är inte ikapp det som går på tv nu, så Brooke och Ridge har säkert hunnit lämna varann och hittat tillbaka till varann en gång till. Och mamma råkade se på tv att Ridges dotter Steffy kysste Bill spencer!! WHAT!!!?? Jaja ... ni som inte ser den här skitserien har ingen aning om vad jag pratar om, så ni kan skippa det här inlägget ... hahahaha. Det är liksom en mor och dotter grej som vi gör ... :)
Plus att jag slipper laga lunch idag ... sweet!!
Det blir en bra dag! Mys hos mamma, sen fika med Jenkan!






Full av tips idag!

Tips tips tips ... alla älskar vi bra tips!

Mitt andra tips idag är att använda PRIMER till din foundation! En storsäljade klassiker är ju Make Up Stores Skin serum som ger en silkeslen och jämn hy. Den ger huden mycket fukt och bibehåller hudens kvalitet och vitalitet. Lägg den under din dagkräm eller blanda med din dagkräm.
För er som vill ha en mattare yta att sminka på så kan jag varmt rekommendera "prime and protect" (också från Make Up Store). Den ger en matt yta för din foundation att fastna på och innehåller även ett dagligt solskydd. Bra för de som sitter mycke framför datorer också, kanske kan va nåt för alla flitiga bloggare där ute?? ;)
Innhåller även e-vitamin och skyddande jasmin, det är en primer som definitivt ligger i min sminkväska! Den doftar kokos och är helt underbar!


Frisyrtips!!

God morgon!

Tänkte dela med mig av ett snabbt och enkelt tips att fixa frillan! Läste detta i ett nummer av cosmopolitan (tror jag det var), och jag tyckte det blev jättesnyggt! Jag la mig med två flätor i håret inatt, och som vi alla vet så blir håret krusigt då när man tar ur dom på morgonen ... har man inte sovit med flätorna så kan man göra två flätor och sen dra några gånger med plattången över flätorna för att få den krusiga looken, böj sen ner huvudet och blås håret för att fluffa till det. Se till så att lockarna sitter kvar med lite hårmouse, skitsnyggt! ;D





                             
Off to work!

Dating in the daaaaark!

hehe ... ska bli spännande att se hur hon med tänderna tänker, hon verkar vara liiite kräsen! Jag tror inte att det här med dating i mörkret är hennes forum ... :P

anywaaaaay ... är riktigt trött idag, men har haft en jättebra dag på jobbet! Har varit på riktigt bra humör! Det är så kul att vi får så mycke positiv feedback för "fifties" looken vi har nu! Den är rolig, retro och flirtig! Dessutom passar den mig perfekt just nu! I like it!
Satt i morse och tog bilder på mig själv med min 50-tals makeup som jag tänkte lägga upp här, men jag tittade på bilderna och skrattade åt mig själv för att jag såg så jävla rolig ut ... bättre lycka nästa gång säger jag bara ... hahahaha!! Ska försöka fixa lite bättre ljus också så att man ser färgerna bättre. I´m on it! ;D

Nu ska jag koncentrera mig på dating in the dark ... spääääännande! Sen är det desperate housewives som gäller, och då är det DO NOT DISTURB!! Mycke viktigt ...

Fixat och trixat lite....

Jag sitter fortfarande i soffan och myser med hjärtat mitt ... <3
Har precos sett färdigt på hollywoodfruarna, jag bara ÄLSKAR Maria Monazami!! Så mysig! Hon är iallafall något normal. Sen har vi de andra bruttorna Peijvi och Lena som bara är fööör mycke! Först har de cougarfest de lux och snuskar sig med halvnakna pojkar, sen sitter hon och ber till gud innan hon går och lägger sig .... what!?! Det går inte riktigt ihop. Men lite avis är jag att de dricker rosa tequila ... vill också ha!! hmmm .... Sierra Tequila och karamellfärg??? Kan funka ...
Samtidigt som jag försökt följa fruarna har jag fixat lite i bloggen, ändrat lite design ... jag e ju ingen hejjare på photoshop och koder hit å dit så det tog ett tag att fatta, lyckades få ihop nån halvdan blid på paint som header men jag fattar knappt hur man ändrar saker! Får väl duga så länge ... ska tvinga Henrik att hjälpa mig att göra en snyggare header på photoshop sen ... ska lära mig hur man lägger upp klipp från youtube också!! Jag får bara att man kan klicka på länken, vill ju ha att klippet läggs upp på sidan ... mycket att lära mig känner jag. Nu är jag så trött att ögonen går i kors snart ... natti natti


Lugnet efter helgen ...

Hallååååå ....

Sitter nu i soffan och fryser efter en väldigt lugn arbetsdag. Jag och Henrik lata oss idag och tog en drive på donken efter jobbet .... ajaj, får bli en långpromenad imorgon ...
Sitter iallafall och tittar på Håkans bar som precis har börjat, jag förväntar mig mycket underhållning!! Härligt härligt.
Efter det börjar ju hollywoodfruarna! Veckans höjdpunkt! Ikväll för vi äntligen träffa Susanne Saperstein, som kommer från mina gamla trakter, ska bli riktigt kul att se.
Om ni kommer ihåg från förra veckans avsnitt så fick vi se många många tofsar! Läste nämligen i senaste ELLE .. där tipsa de om att man kan sätta tofsar i öronen minsann! Så spring ut å köp små tofsar och sen springer ni in på Panduro och köper hängen till örhängen som ni kan sätta fast tofsarna på, och vips! Så har ni örhängen värdiga en hollywoodfru! Hahahahaha ... om det är så snyggt vet jag inte men det kan ju va en kul grej ...



                         
                           Nya örhängen kanske?? ;D


Tydligen så ska jag på Lady Gaga i maj! Min vän Jennica (Jenkan) ringde mig igår ville jag skulle haka på ... sååå why not?! Kanske inte riktigt nån jag skulle välja att gå på själv men jag tror att det blir en grym show! Hon lär ju chocka och vara väldigt orginell iallafall så det ska bli spännande. Jag kommer väl stå och kolla sminket om jag känner mig själv rätt ... hahaha. Ägnade kvällen igår till att leta lady gaga sminkningar som jag kan kopiera till konserten, man måste ju va snygg ju ... ;D


http://www.youtube.com/watch?v=sug2E2tljow

Den kanske? Tjejen som gjorde klippet var ganska muppig men det var en snygg sminkning!


Nu ska jag koncentrera mig på Håkan på tvn ... see ya!


Ska man upp idag eller??

Klockan är 14.10 ... jag har precis tagit mig upp ur sängen, tagit en dusch ... och nu ska vi iväg och handla lite var det tänkt. Jag är sååååå fruktansvärt trött! Blev en lång dag igår, först jobb hela dagen, sen direkt hem till Henriks bror för lite schlagermys. Stort Grattis till Anna Bergendahl som tog hem segern!! Go Nyköping!! Blir spännande att se hur det går för henne i stora tävlingen. Tror dock inte att hon kommer vinna.
Har suttit nu på morgonen och kolla konkurrensen och det finns några bra bidrag därute! Grekland tror jag går långt ... kanske Norge också för den delen, en powerballad a la Fredrik Kämpe!

Nääää .... enda dagen ledigt idag så jag ska väl försöka ta vara på den, även fast det är skönt att bara ligga i sängen! Solen lyser ute så man måste ju gå ut. Ska ta hand om mig själv idag, lägga en spirulinamask i ansiktet, laga god mat och bara slappa! Hoppas på en skön söndag .... see ya!

Hemlängtan ...

Dagen har gått riktigt sakta idag! Jag har en och en halv timme kvar tills jag får gå hem och en sminkning kvar att göra, jag väntar på söta Lianna som jag ska sminka inför kvällen. Det är nämligen så att hon jobbar som värdinna på Tellus här i Nyköping och jag sminkar henne varje fredag för att göra lite reklam för butiken, jag får alltså göra vad jag vill med henne! Som min egna lilla sminkdocka!! hehehe ... i afton är det pyjamasparty på tellus så det blir en väldigt diskret sminkning denna gång bara för att få lite liv och lyster i ansiktet ...
Jag har precis uptäckt hur bra vårat wonderkit är som vi nu säljer på Make Up Store! Det är det enda jag behöver!! En vårdande och lystergivande makeup! Man får 4 nyanser av mineralpuder och 2 borstar med i kitet. Den ljusaste kan man använda som highlighter på kindben och vid ögonbrynen, den mörkaste kan man ha till shading och som globskugga, sen får man prova sig fram vilken färg som passar bäst ... LOVE IT! Det kommer bli perfekt på Lianna ikväll! Komplettera med en brun kajal och mörkbrun mascara, kanske ett persikofärgat rouge också.
                                                                

Sen är det soffan och Lets Dance som gäller! Wiiiiho!

God morgon, eller??

Jag sitter i soffan, sminket e på men håret är fortfarande blött och jag ska gå om 20 minuter ... inte bra!
Egentligen har jag ingen lust att gå nånstans idag, grått å trist ute och jag är trött som en gnu!
Men men ... inget att göra åt! Jag tror säääkert att det vänder när jag kommer till jobbet. Idag e det fredag! Då är det lite mer folk på stan iallafall, dagen går lite fortare.

Funderar lite på vad jag vill att min blogg ska innehålla. Förhoppningsvis kan jag dela med mig av lite sminktips och annat smått å gott! Just nu ser bloggen lite tråkig ut jämfört med alla rutinerade bloggare därute, men än så länge har jag inte en enda läsare upptäckte jag nu på morgonen så de e lugnt .... hahhahaha! Hinner kanske göra den lite snyggare innan jag fått folk att läsa den.

Kommer ni se finalen i melodifestivalen imorgon!??! Jag kommer såklart sitta bänkad framför tvn ... förhoppningsvis med ett glas skumpa och god mat i magen, myspys!
Jag lägger iallafall min röst på Anna Bergendal, riktigt fin låt och hon är ju Nyköpingsbo! Lite patriotisk får man vara ... ;D
Tycker att det är hysteriskt roligt att det blev sån stor affär med hennes skor!! Köp ett par kopior utan logga och move on!! Jag tycker startfältet iår är svårt, många som skulle kunna vinna. Jag tror att Timotej (stavas det så?) kan överraska, även om inte jag hade så mycke till övers för låten. Vi får la se hur det gååår ... spännande!

Nu måste jag faktiskt gå och blåsa håret, en lång arbetsdag väntar. Jag längtar redan hem till soffan! När jag kommer hem ska jag laga hemmagjorda hamburgare och pommes till hjärtat mitt, och så blir det mys i soffan resten av kvällen. Hörs då ... tjing tjing! 

Men hej där ...

Fattar inte riktigt hur det här funkar ... trodde ALDRIG att JAG skulle starta en blogg! Jag har aldrig riktigt tänkt att mitt liv är så intressant att läsa om. Men med tanke på hur många bloggar som finns därute så kan nog allas liv vara intressant att läsa om!

Så välkommen du som läser! Detta är berättelsen om mitt liv och vad jag gör om dagarna, enjoy ... eller somna ... vilket som!

Mitt namn är Mikaela, jag är 25 år gammal. Bor i Nyköping och jobbar på Make Up Store.
Jag har en underbar pojkvän som heter Henrik och såklart min goa familj som finns både här i Nyköping och i Avesta där jag växte upp. Jag flyttade till min mamma i Nyköping år 2000 när jag skulle börja på teaterlinjen på Tessinskolan. Nu ska jag inet skriva en hel lång uppsats om mitt liv direkt ... ville mest presentera mig själv.

det jag tänkt skriva om här i bloggen är mitt liv och mitt jobb.

RSS 2.0